Poslodavci ga odbijaju: ‘Zbog tetovaže se ne mogu zaposliti’

0
92

Novozelanđanin Mark Cropp bio je u zatvoru dvije godine. Tamo se istetovirao kako bi bolje prolazio s drugim zatvorenicima. Tetovaža je trebala biti u razini brade, no u ćeliji su malo popili…

Mladi otac koji je prekrio pola lica tetovažom ‘DEVAST8’ muku muči s pronalaskom posla. Mark Cropp (19) s Novog Zelanda tetovirao se tijekom boravka u zatvoru. Zbog oružane pljačke tamo je bio 2 godine.

foto: Facebook

Cropp se nada da će uskoro naći posao kako bi osigurao bolji život za svoju 2-godišnju kćer i njezinu majku. No sudeći po komentarima koje ostavlja na društvenim mrežama, čini se da je tetovaža najveća prepreka prema pronalasku posla.

– Voljan sam raditi, ali u tome me sprječava tetovaža na licu.

– Na jednom poslu su mi rekli: Nećemo te zaposliti s tim na tvom licu, ne bih te ni sekunde više gledao – neki su od komentara koje je ostavio na stranicama za pronalazak posla.

Neki su mu se, kaže, samo smijali i odmahivali rukom. Bilo mu je dosta osuđivanja pa je odlučio ovako reagirati na društvenim mrežama.

– Pišem to i objavljujem slike jer želim reći da sam i ja samo ljudsko biće, ne mora me se osuđivati samo na osnovu mog izgleda.

foto: Facebook

Mladića su zatvorili 2015. Brat mu je savjetovao da se istetovira kako bi imao manje problema s drugim zatvorenicima. Tetovaža je trebala biti u razini brade, no kako su se taj dan napili alkohola koji su sami napravili u ćeliji, stvari su malo otišle predaleko, piše Daily Mail.

Kaže da tetovaža ne znači pripadnost ikakvoj bandi, nego mu je to samo obični nadimak.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here