Zašto Ronaldova deca nemaju majku?

0
299
majka ronaldove djece

Ukoliko mislite kako je Kristijano Ronaldo najbolji fudbaler svih vremena ili ne, on nikako nije samo sportska legenda, već globalni brend. Portugalac koji sam sebe naziva CR7 (po inicijalima i broju na dresu), povećava svoje bogatstvo promocijom na Instagramu, gde ima 106 miliona sledbenika. Neretko te fotografije prikazuju komičnu i narcisoidnu stranu zvezde koja pozira, a u njegovoj pratnji često su i najpoznatije lepotice.

U celoj priči pojavljuju se i deca, Ronaldo ponosno objavljuje kako je postao otac blizanaca – devojčice Eve i sina Matea. Osim toga, on je pre šest godina postao i otac Kristijana Jr.Misterija Ronalda – odakle mu deca?
 Postoje bezbrojne spekulacije o tome zašto je 32-godišnji Ronaldo i dalje neženja, tračevi o njegovoj navodnoj homoseksualnoj orijentaciji (uprkos svim glamuroznim ženama sa kojima je viđen) i zašto fudbaler nije objavio identitet majke njegovih blizanaca?

Niko ne zna tačno kada i gde su rođeni, piše Daily Mail. Slična intriga i dalje okružuje rođenje Kristijana Juniora, a očigledno je kako je Ronaldo otac svoje velike porodice koja funkcioniše bez majke. Osim njega, koji je zauzet treninzima, reklamnim kampanjama i slikanjem, decu očigledno odgaja njegova majka Dolores, sestre Alma i Liliana i čitava vojska dadilja.

Veštačka oplodnja i surogat majke recept za savršenu decu? Kristijano je prvo šokirao javnost kada je sa 26 godina objavio da je postao otac, samo kratko objasnivši da su sva roditeljska prava prebačena na njega i da majka neće imati nikakav kontakt sa detetom. Kasnije je Ronaldova majka otkrila da je sama po njega otišla u privatnu bolnicu na Floridi i odvela u Španiju (što ispada laž jer u njegovom rodnom listu piše kako je rođen u istoj bolnici gde su nedavno rođeni i blizanci). Da li ga je rodila surogat majka ili je Kristijano rezultat afere na jednu noć, do danas ostaje nepoznato.

Ronaldo nije nikakav čarobnjak, već muškarac sa puno novca koje je spreman da daje za svoj cilj. Tako je javnosti postalo poznato da koristi usluge surogat majki, odnosno da pronalazi žene koje su spremne na veštačku oplodnju, porođaj i potom odricanje od deteta – naravno sve uz paprenu doplatu.

Ovog puta, nakon rođenja blizanaca, britanski mediji su istražili slučaj i otkrili da su blizanci začeti u laboratoriji u Los Anđelesu, a deo dokumenata je dostupan javnosti. U njemu je jasno vidljivo kako je bila reč o surogat trudnoći pa se ime majke ne vidi. Deca su rođena u kalifornijskoj La Mesi, u blizini granice sa Meksikom. Deca su rođena pre tri nedelje, Eva u 9.07, a njen brat minut kasnije, piše u matičnoj knjizi rođenih. Time je rešen makar deo misterije – javnost je nagađala kako blizanci uopšte to nisu, odnosno da ih nisu rodile iste majke, a list rođenja je potpisala dežurni ginekolog, dr. Marija Kastillo.

Zašto najpoželjniji neženja sveta to radi? Vodeći američki advokat u području surogat roditeljstva, Stefani Kabalero, smatra kako je Ronaldo sigurno biološki otac te dece, a pretpostavlja kako sva njegova deca dolaze iz „serije embriona“. Surogatske klinike rutinski oplođuju nekoliko jajašca istovremeno, zamrzavaju ih u slučaju da klijent poželi još dece. Kabalero otkriva kako je tačno Ronaldo mogao da dođe do troje dece. Prvi je korak odabrati jednu od mnogobrojnih agencija u Kaliforniji, gde je surogatstvo postalo industrija vredna milijarde dolara, jer su tamošnji zakoni naklonjeni potencijalnim roditeljima. Tako roditelji mogu da postanu i samci, parovi bilo koje orijentacije i slično. U Portugalu su surogat dogovori zabranjeni zakonom, posebno jer je Ronaldo „samac“.

On decu ne dobija, već kreira. Ni jedan portugalski sud ne bi priznao nikakav dogovor između Kristijana i zamenske majke pa bi takav dogovor bio proglašen nevažećim – ističe Kabalero. U Kaliforniji, agenciji se samo plati 150 hiljada evra za blizance, od čega 40 hiljada ide majci. Ronaldo je mogao da odabere donorku jajašca (koja obično prima oko 7000 evra) između stotina žena čije su fotografije i podaci iz biografija navedeni na internetskoj stranici agencije. Budući da je jasno kako je Ronaldo htio decu – svoju „sliku i priliku“, ili kako je jednom izjavio „koji će nositi njegove fudbalske gene“, odabrao je slične, sportske tipove žena koje su Latinoamerikanke.

S obzirom da mu deca liče, njegova sperma je drugi deo porudžbine. U Kaliforniji se druga žena odabire da nosi oplođeno jajašce (najčešće kako se ne bi stvarala emocionalna povezanost između nje i deteta koja bi otežala stvari nakon rođenja). Sve se to reguliše i ugovorom koji se pre trudnoće potpisuje, a prema njemu se žene odriču svih prava. Nakon rođenja, sređuju se rodni listovi i pasoši, zbog čega su blizanci i uspeli da stignu u Španiju te tri nedelje, a opet ih je dovela fudbalerova majka jer je on igrao za državnu reprezentaciju Portugala protiv Rusije.

Majke verovatno ni ne znaju kome su rodile decu.
 Prema strogim uslovima diskrecije i prava na privatnost, ženama koje su donirala jajašca kao i onima koje su iznele trudnoću do kraja, najčešće se ni ne kaže gde su deca „završila“.

Zašto Ronaldo nije jednostavno imao decu sa svojim devojkama, na primer sa Irinom Šajk as kojom je pet godina bio u ljubavnoj vezi? Ako je istina da je njegova sadašnja devojka Georgina trudna (na to se sumnja zbog objave fotografije na kojoj joj se nazire stomak), onda su njegove odluke još bizarnije. Lokalni sveštenik Žoao Rodriges iz njegove zemlje usudio je otvoreno da ga kritikuje, govoreći da „s tim što radi ide protiv boga i uskraćuje deci pravo na jednog roditelja, prenosi Express.

Svemu je krivo problematično detinjstvo? Neki Ronaldovi stari prijatelji sugerišu kako je njegova odluka da sam odgaja decu podstaknuta traumama iz detinjstva. On je kao najmlađi od četvoro dece odrastao u siromaštvu, živeći u jadnoj kući sa zidovima punim azbesta. Njegov je otac postao težak alkoholičar nakon što se vratio iz rata u Africi, a njegova je majka, u strahu da neće imati dovoljno novca da se brine za još jedno dete, navodno popila napitak koji je trebao da izazove pobačaj Ronalda dok je bio u stomaku. Njegova je majka progovorila i o grižoj savesti koju je imala kada ga je sa samo 12 godina poslala samog u Lisabon da igra fudbal. Neke od drugih teorija zašto želi da bude jedini roditelj deci govore kako je to ultimativni dokaz njegove narcisoidnosti i jedini želi da bude odgovoran za njihov uspeh, druge kažu kako ne bi svoje devojke nikad želeo da „poružni trudnoćom“, a treći da je doista gej koji to pokušava da prekrije sa svim

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here